Over ons

Hoe wij zijn begonnen en waarom wij graag MKB’ers verder helpen.

Over ons

Het JADS MKB Datalab is ontstaan om het gat tussen wat er kan op het gebied van data science en wat er door MKB’ers al wordt toegepast te dichten.  Via het JADS MKB Datalab maken we de kennis en kunde van een data wetenschapper toegankelijk voor het MKB. Dit doen we door master studenten Data Science van JADS in te zetten op concrete afgebakende projecten binnen de ondernemingen die bij ons aan kloppen.

We leven in een tijd waarin de ontwikkelingen op het gebied van Data Science erg snel gaan. Met de komst van JADS, de Jheronimus Academy of Data Science, in 2016 ontstond er direct een grote vraag van de grotere bedrijven om de samenwerking aan te gaan. Tegelijkertijd zien wij dat het gat tussen wat er wordt ontwikkeld op het gebied van Data Science en waar de gemiddelde ondernemer staat op het gebied van datagedreven werken steeds verder groeit. Ondernemers herkennen wel kansen in het gebruik van data science, maar weten vaak niet goed hoe ze hier concreet mee aan de slag kunnen gaan. Juist voor de kleinere ondernemingen is de digitale transitie soms lastig, terwijl het momenteel wel noodzakelijk is. Ze beschikken veelal niet over de juiste technische kennis om met hun eigen data meerwaarde te creëren voor zichzelf en hun klanten.  Met deze reden is het JADS MKB Datalab in 2018 opgericht. 

Missie
Als JADS MKB Datalab reduceren wij de het gat tussen nieuwste data science technieken en de toepassing van deze technieken in start-ups, het MKB en grotere organisaties. Dit doen wij door de uitvoer van korte afgebakende projecten en de ontwikkeling van tools.

Visie
Het Nederlandse MKB ondersteunen in hun digitale transitie naar een meer data-gedreven manier van werken, zodat zij een belangrijke rol kunnen blijven spelen in de economie.

Ontmoet het team

Ruud Sneep

Founder & Entrepreneur

Ruud Sneep is zelfbenoemd “Entreprenerd” – een ondernemer met hart voor wetenschap. Hij is serie-ondernemer en promovendus aan de Universiteit van Tilburg op het gebied van kennisdeling, innovatie en ondernemerschap. Als ondernemer heeft Ruud onder andere een internationaal opererend Fintech bedrijf en een data gedreven Online Marketing bureau in zijn portfolio.

Daan Kolkman

Founder & Researcher

Daan Kolkman is gepromoveerd op het gebruik van computermodelen bij het informeren van besluitvorming. Daarnaast ontwikkelt hij als data scientist oplossingen (bijv: risicomodellen, recommendation engines, social sensing algoritmes) voor grote en kleine bedrijven.

Matthijs Bookelmann

Project Manager

Matthijs heeft een master van Tilburg University in Strategic Management, met major in Duurzaam Ondernemerschap. Na ondernemerservaring op gedaan te hebbenin het binnen- en en buitenland is hij eind 2018 het JADS MKB Datalab komen versterken. Wat hij het leukste vindt aan zijn baan is om met een grote diversiteit aan ondernemers te spreken om te kijken waar hun uitdagingen liggen, wat hun ambities zijn en hoe data als middel kan worden ingezet om daarmee aan de slag te gaan.

Maaike Blok

Project manager

Maaike Blok is een JADS alumni, die tijdens haar Master Data Science en Ondernemerschap bij het MKB Datalab aan de slag is gegaan met de uitvoer en begeleiding van projecten. Ze vindt het erg leuk om de vertaling te maken van wat er nu eigenlijk allemaal mogelijk is door de inzet van Data Science binnen het MKB en haalt voldoening uit het succesvol verder helpen van de ondernemers die bij het JADS MKB Datalab aankloppen.

Koen Franken

Business developer

Koen heeft zich sinds oktober 2021 aangesloten bij het JADS MKB Datalab. Voorheen heeft hij jaren ervaring opgedaan als IT-recruiter en haalt veel voldoening uit het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Verbinden en elkaar beter maken staat hoog in het vaandel bij Koen. Hij leukst vindt hij net zoals Matthijs om met een grote diversiteit aan ondernemers te spreken om samen te kijken of er kansen zijn om meer datagedreven te gaan werken.

Onze partners

We werken nauw samen met onze partners. Het merendeel van onze partners komt samen in het platform Driven by Data. Het is een mooie samenwerking waarin communicatie voorop staat en wij ondernemers die bij onze partners zijn aangesloten op een zo goed mogelijke manier kunnen ondersteunen.  

Scroll naar boven
Scroll naar top

Bedankt voor je aanmelding!

Super leuk dat je bij ons lustrum aanwezig bent!
De inloop is vanaf 15:00 en om 15:30 zullen we beginnen met het programma.

Wanneer?

9 juni 15:30

Wij hebben er zin in en kijken er naar uit jullie weer te zien!