Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is uw dataprofiel?

Beginner Kenmerkend voor een beginner is dat data zich in verschillende onderdelen van het bedrijf bevindt. Men heeft data, maar het zit eigenlijk nog in individuën of in zogenoemde data silo’s. De eerste vraag die men zich dient te stellen is wat men verwacht beter te kunnen doen als er meer inzicht zou zijn de eigen bedrijfsvoering.

“We hebben wel data, maar het is nog niet georganiseerd”

Wat kan het Datalab MKB voor u betekenen?

Het verzamelen, ontsluiten en bij elkaar brengen van data in uw organisatie

Neem contact met ons op

Verzamelaar Zoals de naam al impliceert geldt voor een verzamelaar dat data wel verzameld wordt, maar nog niet op een manier dat de data direct te analyseren valt. Het kan ook zijn dat het verzamelen van de data teveel tijd kost voor werknemers.

“We verzamelen wel data, maar we weten er eigenlijk te weinig van”

Wat kan het Datalab MKB voor u betekenen?

Het analyseren en beschrijven van trends in uw data

Neem contact met ons op

Beschrijver Een beschrijver verzamelt data op een duidelijke manier op een centrale plek. De organisatie weet wat er speelt, maar heeft te weinig kennis van data science om richting voorspellen van trends en het verbeteren van organisatie processen te werken.

“We weten wel wat we aan data in huis hebben, maar we doen er te weinig mee”

Wat kan het Datalab MKB voor u betekenen?

Het verzamelen van externe data en integreren met data in uw organisatie

Neem contact met ons op

Voorspeller Data gebruiken om te voorspellen is waar de meeste MKB’ers naartoe willen. Een voorspeller gebruikt zowel interne data van de organisatie als externe data om kosten te kunnen reduceren of nieuwe mogelijkheden te ontdekken voor het bedrijf. Het probleem bij voorspellers is echter dat ze niet goed weten wat de mogelijkheden zijn.

“We kunnen wel voorspellingen maken, maar we kunnen hulp gebruiken bij het verkrijgen van nieuwe inzichten”

Wat kan het Datalab MKB voor u betekenen?

Het helpen met gepersonaliseerd data management voor uw stakeholders

Neem contact met ons op

Expert Voor de expert is de gehele organisatie ingericht om bruikbare data zorgvuldig te kunnen verzamelen. De data is toegankelijk en begrijpelijk voor management en de organisatie kan op basis van de data voorspellingen doen om zo tot een beter of nieuw product/dienst te komen.

“We hebben een gestructureerde data strategie, hebben onze data inzichtelijk gemaakt in een dashboard, doen op basis hiervan voorspellingen en handelen hiernaar in onze bedrijfsvoering.

Wat kan het Datalab MKB voor u betekenen?

De uitvoer van specifiek op maat gemaakte oplossingen.

Neem contact met ons op