Overslaan en naar de inhoud gaan

JADS MKB Datalab: Dé match-maker voor het vinden van een oplossing voor uw datavraagstuk!

Vind een geschikte
data wetenschapper
voor uw vraagstuk

JADS MKB Datalab helpt het midden- en kleinbedrijf in Nederland met praktische oplossingen voor specifieke data-gerelateerde problemen. Heeft u een specifiek en afgebakend project waar u een datawetenschapper voor wenst in te schakelen? Doe de Quick Scan en kijk wat wij voor u kunnen betekenen!  

Doe nu de Quick Scan  

Voor de meeste MKB’ers is het goed verzamelen, beheren, opschonen en ontsluiten van data de grote uitdaging. Het Datalab MKB helpt hier mee.

Onze oplossingen

1. Data organiseren

1. Data organiserenHet verzamelen, ontsluiten en bij elkaar brengen van data in uw organisatie.

2. Data visualiseren / Dashboard creatie

2. Data visualiseren / Dashboard creatieErvoor zorgen dat binnen de organisatie de juiste mensen toegang hebben tot de data en hiermee kunnen werken in hun uitvoering.

3. Externe data verzameling

3. Externe data verzamelingHet verzamelen van externe data en integreren met data in uw organisatie.

4. Personalized Stakeholder management

4. Personalized Stakeholder managementHet helpen met gepersonaliseerd data management voor uw stakeholders.

Uw data vraagstuk in vijf stappen opgelost!

Het JADS MKB Datalab biedt u de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze uw data-vraagstukken voor te leggen aan data wetenschappers.

De eerste stap is inzicht te verkrijgen in het data-profiel van uw bedrijf. Zit uw organisatie in een fase waarbij de vraagstukken met name gericht zijn op het verzamelen en bundelen van data, of kunt u al toewerken naar voorspellende modellen om een efficiënter productie- of verkoopproces in te richten? Dit inzicht kunnen wij verkrijgen via onze Quick Scan, of u kunt ons contact formulier invullen voor een afspraak.

Stap 1:
Data-Profiel bepalen

Nadat wij een beeld bij uw profiel hebben kunt u een opdracht plaatsen op ons platform. Dit zal altijd met behulp van input van het Datalab MKB zijn. Veel MKB-bedrijven willen direct werken in de richting van voorspellingen, terwijl de juiste data nog niet eens verzameld is binnen de organisatie. Het Datalab MKB helpt u in het uitstippelen van een pad om ieder data-probleem af te bakenen en stap voor stap op te lossen.

Stap 2:
Opdracht afbakenen en plaatsen

Nadat uw opdracht geplaatst is, zorgt het Datalab MKB voor de geschikte data-wetenschapper die u helpt met uw project. Deze zal eerst aan u voorgesteld worden en gezamenlijk wordt bekeken in hoeverre de afbakening van het project haalbaar is in de gestelde tijd. Daarnaast dient de data-wetenschapper toegang te verkrijgen tot de benodigde informatie voor een goede uitvoer van het project. Indien dit akkoord is voor alle partijen zal de uitvoer van het project beginnen.

Stap 3:
Introductie Data-wetenschapper

Vervolgens zal de data-wetenschapper van het Datalab MKB het project uitvoeren. Een standaard project duurt minimaal 1 week en maximaal 1 maand. Uiteraard is het mogelijk dat projecten afwijken of uitlopen door onvoorziene omstandigheden. Wij zullen echter ons uiterste best doen om te zorgen dat een project op de juiste wijze uitgevoerd en geïmplementeerd wordt.

Stap 4:
Uitvoer en implementatie

Tot slot wordt geëvalueerd op twee domeinen: allereerst op het gebied van de tevredenheid over de data-wetenschapper en de werkwijze van het Datalab MKB. Vervolgens wordt gekeken of het data profiel zoals dit in stap 1 is bepaald. Bent u klaar voor een volgende stap? Dan helpt het Datalab MKB u weer graag verder!

Stap 5:
Controle en her-evalueren profiel

Onze partners

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Laat uw mailadres achter!